DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır 14 kişinin öldüğü yangın bölgesinde konuştu: 'Sorumlu DEDAŞ'tır'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır 14 kişinin öldüğü yangın bölgesinde konuştu: Yangının doğal olmadığını tespit ettik. Yangın DEDAŞ direklerindeki tellerin kopmasıyla başladı. Bu yangının sorumlusu DEDAŞ'tır.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır ile beraberindeki heyet 14 kişinin yangında öldüğü Diyarbakır ve Mardin'deki köyleri ziyaret ediyor.

Kurulan taziye evlerinde bölge halkıyla bir araya gelen eş başkanlar vefat eden ailelere başsağlığı diledi.

Ziyarette ilk söz alan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "yangının büyük bir felaket olduğunu biliyoruz. Kürdistan coğrafyasında sık sık yangınlar olur ama bu derece bir yangının doğal olmadığını tespit ettik." dedi.

'SORUMLU DEDAŞ'TIR'

"Yangın DEDAŞ direklerindeki tellerin kopmasıyla başladı. Bu yangının sorumlusu DEDAŞ'tır" diyen bayındır şöyle konuştu:

"Biz yangın söndürme için helikopter istedik ancak gelmedi. Gelen helikopterlerin ne için geldiğini de biliyoruz. Devlet halkımıza yardım etmedi. Bu acının tarifi yok. Halkımızla Kürdistan'da el ele vererek aşacağız. Bu yükü beraber kaldıracağız. Bu zalimlere muhtaç olmayacağız. Dün kamuoyunda ve sosyal medyada bu yangın ile ilgili neler söylendiğini gördük. Neredeyse kalkıp alkış tutacaklardı. Tüm halkımız bugün buradadır. Elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN