Diyarbakır'da baronlara köstebeklik yapan komutan yakayı ele verdi

Diyarbakır'da devletin arazisine uyuşturucu eken zehir baronlarına yapılacak operasyonları önceden bildiren, ev, işyeri ve yol aramalarında ve uyuşturucu sevkiyatında kolaylık sağlayan aralarında eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı ile Astsubay eşi ve 1 Yüzbaşı ile korucuların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Komutan ile birlikte 10 kişi tutuklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Yalaza, Ortaç, Bağlan, Dolunay, Yolçatı, Çağdaş, Türeli, Akçabudak, Hedik, Çavundur, Dibek, Kabakaya, Karahasan, Uçarlı ve Yorulmaz, Köylerinde yakalanması halinde hukuki sorumluluk altına girmemek için hazineye ait mera ve arazilere uyuşturucu ekimi yapan uyuşturucu baronlarına ve bu uyuşturucuların hasat dönemine kadar ekimine göz yumdukları, arama kararı veya operasyon kararı alındığında baronlara önceden bilgi verdikleri tespit edilen önceki dönem Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ç.S. ile Astsubay eşi S.G.S, Trabzon’da yakalanarak Diyarbakır’a getirildi.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe’nin haberine göre, Tapantepe Üs Bölgesi eski Bölük Komutanı olan Şırnak Çakırköğüt Jandarma Tugay Komutanlığı emrinde görevli Yüzbaşı S.O. ile astsubay H.U, korucu ve köy muhtarlarının da aralarında bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır merkezli farklı illerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda toplam 57 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Yakalanan zanlılar Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde sorguya alındı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Yıllardır diyoruz bunlar devletten destek almazsa bu işleri yapamazlar diye çermik asmalı köprü yanındaki tarla sahibi kendisi korucu benim çocukluğum orada geçti yüzmeye giderdik 1990 2000 arası arkadaşlarla balığa gittik bahçe sahibi geldi korucuyum bur | 02 Temmuz 2024 21:27

    İyi

  • Hazar Kırmızıgül | 02 Temmuz 2024 20:45

    A**n bu ya****i vatan haini resmen l***

BUNLARA DA BAKIN