• Haberler
  • Siirt Haber
  • Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Asgari ücret ve altı maaş alan aileler çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Asgari ücret ve altı maaş alan aileler çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Selahattin Talu, okulların başlamasına kısa bir süre kala, asgari ücret ve altı maaş alan ailelerin, çocuklarının beslenme çantalarını sağlıklı bir şekilde dolduramadığına dikkat çekti.

Yeni eğitim öğretim hayatının başlamasına sayılı günler kala eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu, her 4 öğrenciden 1’inin kahvaltı yapamadan okula gitmek zorunda kaldığını belirtti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Talu, geçtiğimiz yıllarda Milli eğitim Bakanlığının, okul öncesi okullarından başlatılan 1 öğün ücretsiz yemek kampanyasının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığının ve Devletin her çocuğa mutlaka ücretsiz sağlıklı bir öğün yemek ve temiz suya alışma ve hijyenli bir eğitimde yetiştirme gibi bir sorumluğu var. Çünkü eğitim anayasal bir halktır.” Diye konuştu.

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Asgari ücret ve altı maaş alan ailelerin çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor

Önceki yıllarda hayata geçirilen 1 öğün ücretsiz yemek projesinin, ülkenin bulunduğu ekonomik durum nedeniyle iptal edildiğini söyleyen Talu, “Milli eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda okul öncesinden başlayarak bir öğün verme projesini hayata koymuştu ve unu bir süre devam etmişti ama bundan ekonomik gerekçeleri göstererek vazgeçildi.” İfadelerini kullandı.

Sağlıklı beslenemeyen çocukların okullarda bazen baygınlık geçirdiğini belirten Talu, Kahvaltısını yapamayan veya beslenme çantasını doldurup okula götüremeyen bit öğrencinin zaman zaman baygınlık geçirdiğini, kendi arkadaşları araasında geride kaldıklarını ve öğretmenlerine aç olduklarını dile getiremedikleri duyumlar ve karşılaştığımız durumlar var. Aileler şöyle sesleniyorum, her çocuk okula gitmeden mutlaka evde kahbaltı yapmalıdır, ara öğün olarak üzüm, ceviz ve kuru yemiş beslenme çantalarına konulması gerektiğini düşünüyoruz ama günün ekonomik koşulları, ülkenin ekonomik durumu çokta bu beslenme çantalarını gerçek anlamda doldurulabileceğine inanmıyoruz.” Dedi.

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Asgari ücret ve altı maaş alan ailelerin çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor

Asgari ücret ve altı maaş alan ailelerin çocukların beslenme çantasını dolduramadığına dikkat çeken Talu konuşmansının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Temel gıda enflasyonunun Türkiye’de pik yaptığı noktada insanların o beslenme çantasını doldurması hiçte kolay olmuyor. Bugün baktığımız zaman açlık sınırının 25 bin tl yoksulluk sınırının 60 bin TL’ye vardığı bir dönemde asgari ücretle ve asgari ücret altı maaş ile geçinen bir ailenin kendi çocuğunu gerçek anlamda besleyip göndereceğine inanmıyoruz. 

Bu nokta yapılan bir araştırmada Türkiye’de şuanda 4 çocuktan 1’i okula aç olarak gidiyor. Bu çok korkunç bir durum. Milli Eğitim Bakanlığının ve Devletin her çocuğa mutlaka ücretsiz sağlıklı bir öğün yemek ve temiz suya alışma ve hijyenli bir eğitimde yetiştirme gibi bir sorumluğu var. Çünkü eğitim anayasal bir halktır.”


 

Bakmadan Geçme