Erdoğan'dan 'CHP ile ittifak' açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada 'CHP ile ittifak' tartışmaları hakkında konuştu. 'İktidar partisi ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz' diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' ifadelerine de yanıt verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında CHP’ye ve Özgür Özel’e yüklenen Erdoğan, “Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir. Dilini söylemini siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Bizim çabamız aslında muhalefeti normalleştirmektir. Yani yumuşaması gereken normalleşmesi gereken muhalefettir” dedi.

‘CHP ile ittifak’ tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan, “İktidar partisi ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşı olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in ‘suç ortağı’ ifadelerine de yanıt veren Erdoğan, “Şimdi çıkmış sabah akşam suç ortakları diyor. Suç ortağı arayanlar para kulelerine baksınlar, sözde kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar. Muhalefetten eski alışkanlıklarını artık terk ederek normalleşmelerini bekliyoruz. Eleştiri sınırını aşan yakışıksız ifadelere izin vermeyiz. Kimseyi de başarı hikayemize ortak etmeyiz” diye konuştu.

Konuşmasında ‘Cumhur İttifakı’ ve MHP ile birlik mesajı veren Erdoğan, “Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz” dedi.

‘ERMENİSTAN’IN FİLİSTİN’İ TANIMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ’
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İspanya ve İtalya ziyaretlerinde Gazze’deki zulmü gündeme getirdik. Katliam devam ettikçe dünyanın hiçbir yerinin güvende olmayacağını ifade ettik. En etkili cevabın Filistin devletinin tanınması olduğunu vurguladık. Paşinyan liderliğinde Ermenistan’ın Filistin’i tanımasından memnuniyet duyuyoruz. 149’a yükselen tanıma adımlarının önemli. İnşallah daha fazla ülkenin tanıması için temaslarımızı sürdüreceğiz. İsrail’in şimdi de gözünü Lübnan’a diktiği anlaşılıyor. Batı’nın İsrail’in sırtını sıvazladığını görüyoruz. Lafa gelince adaletten dem vuran devletlerin Netanyahu’nun esiri olması zavallılıktır. Netanyahunun savaşı bölgeye yayma planı büyük felakete yol açacak. Batı’dan önce İslam alemi ve kardeş ülkelerin tepki göstermesi gerekir. Ölü toprağı serpilmiş gibi hareket ettiklerini üzülerek izliyoruz. Türkiye, Filistin ve Lübnan’ın yanındadır.

‘ÇAPSIZLARA KULAK ASMAYACAĞIZ’
Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte vatandaşlarımız memleketlerine ve tatil beldelerine seyahat etti. Sadece otobüs seferleri 108 bini buldu. Otoyollarımızı kullanan araç sayısı 21 milyonun üzerine çıktı. “Millet yol mu yiyecek?” diyerek yatırım düşmanlığı yapan çapsızlara kulak asmayacağız. Yaptığımız devasa yatırımlara ve aldığımız önlemlere rağmen kazaların önünü tamamen kesiyoruz. 72 insanımız bayram tatilinde kazalarda hayatını kaybetti. Kazalarda vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

DİYARBAKIR VE MARDİN’DEKİ YANGIN
Diyarbakır ve Mardin’de çıkan anız yangınları yüreğimizi yakmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yangına müdahale noktasında gereken neyse yapılmıştır. Yaraların sarılması, zararın telafi edilmesiyle ilgili gerekli süreçler devam etmektedir. Yangının çıkış nedenleri hiçbir soru işaretine mahal bırakmayacak şekilde ortaya konacaktır.

Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren seferber olmuştur. Yangına müdahale öncelikle büyükşehir belediyeleri sorumluluğunda olmasına rağmen bakanlığımız süratle müdahale etmiştir. Acil yardım ödeneği ile devletimiz maddi destek sağlamaya başladı. Adli tahkikat neticesinde yangın çıkış nedeni ortaya konacaktır.

Felaket üzerinde tepinenleri Allah’a ve milletin vicdanına havale ediyoruz. Devletimiz tüm kurumları ile yangını söndürmek için canını dişine takarak çalışırken diğer tarafta bir avuç kefen hırsızı ahlaksızca selden kütük kapma yarışına giriyor.

‘KANDİL’İN AYAK TAKIMINA MEYDANI BIRAKMADIK’
Mardin’deki taziye evinde DEM’li provokatörlerin kepazelik ise bunların milletin değerlerinden nasıl yoksun olduğunu göstermiştir. Ev sahiplerinin soğuk kanlı tavrı çirkin provokasyonun önüne geçti.

Kimin vekili oldukları milletçe birleştiğimiz spor müsabakalarında da ortaya çıkıyor. Avrupa şampiyonasında Portekiz maçı sonrası kansızların milletin sinir uçları ile oynama girişimi masum değildir. Ne yaparlarsa yapsınlar milletin birliğini bozamayacaklar. Kandil’in ayak takımına meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

‘VATANDAŞIMIZIN DİLİNE, KÖKENİNE, YAŞAM TARZINA BAKMADIK’
AK Parti kurulduğu günden bu yana kamplaşmanın tarafı olmadı, gerilim siyaseti gütmedi. Türkiye’yi, 81 vilayeti bir bütün olarak kucakladık. Ne dilimizde, ne eserlerimizde ayrımcılık yapmadık. Bizim için doğunun batıdan farkı yoktur. Biz hizmet üretirken vatandaşımızın diline, inancına, kökenine, yaşam tarzına bakmadık. Biz yatırım götürürken bize oy verip vermediğine bakmadık ve bunu umursamadık.

‘GEZİCİ VANDALLAR…’
Bizim siyasetimiz insan odaklı siyasettir. Gerilim siyaseti ile, kutuplaştırma ile değil birleştirme ile milletimizden ilgi gördük. AK Parti Türkiye’de kutuplaştırıcı siyasetin her zaman hedefi ve mağduru oldu. Darbe senaryolarını bize karşı yazdılar. Cumhuriyet mitinglerinde bizi hedef yaptılar. Gezi vandalizminin hedefi bizdik. 15 Temmuz’da doğrudan bizi hedef aldılar. Bölücü örgütün de FETÖ’nün de hedefinde biz olduk. Tüm bu saldırılarda ana muhalefet partisi bırakın bizim yanımızda durmayı hukukun, siyasetin yanında bile yer almadı. Hatta kışkırttıklarını görürsünüz. FETÖ’cü hainlerden Gezici vandallara kadar demokrasi düşmanlara siyasi himaye sağladıklarını görürsünüz.

‘ANA MUHALEFET İLE İKTİDAR PARTİSİ ARASINDA SİYASİ İTTİFAK OLMAZ’
Siyasi çıkarları uğruna toplumun fay hatları ile oynadıkların görürsünüz. Bizim siyasette yumuşama çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalafettir, dilini söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan muhalafettir. Yani normalleşmesi gereken muhalefettir. 3 seçim sebebi ile artan tansiyonu düşürmek için attığımız adımları kimse yanlış anlamasın. Ana muhalefet ile iktidar partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Yumuşama olur, normalleşme olur ama ittifak olmaz. Bu çok partili sistemin fıtratına aykırıdır. Biz ülkemize milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda ortak bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz. Sivil anayasa ve dış politika gibi konularda iç cepheyi sağlamlaştırma gayretindeyiz.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NA YÖNELİK HADSİZLİKLERİ KABULLENMEYECEĞİZ’
Muhalefetin kucaklayıcı dile yaklaşmasını bekliyoruz. Tüm samimiyetimize rağmen muhalefetin çabalarımıza nasıl karşılık verdiğini görüyorsunuz. Yapıcı davranmaya çalışırken CHP genel başkanının siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını milletimiz izliyor. İadei ziyaret sonrası dozu artırılan çiğlikleri milletimiz görüyor. 22 yıldır kimi zaman yalnız kimi zaman da samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. CHP’den nezaket görmedik. Hiçbir şey de kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP gerilim siyasetini bıraksın istiyoruz. Bundan da demokrasimiz kazançlı çıksın. Cumhur İttifakı’na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğiz manasına gelmez. Edepli olmamız edepsizliklere göz yumacağımız anlamına asla gelmez.

‘ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ AMA YAKIŞIKSIZ İFADELERİ DE SİNEYE ÇEKMEYİZ’
Yumuşak başlıyız ama kimse unutmasın boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın. Nereden geldiği, nereye gittiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Suç ortağı arayanlar bize çamur atmadan önce kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar. Biz ülkeye hayrı olmayan münakaşalara girmemeye özen gösteriyoruz. Muhalefetten de normalleşmelerini bekliyoruz. Muhalefetten gelecek eleştirilere açığız ama yakışıksız ifadeleri de sineye çekmeyiz. Cevabımızı misli ile vereceğiz. Kimseyi başarı hikayemize ortak etmeyiz.

‘MHP İLE OMUZ OMUZA YÜRÜYORUZ’
Son 8 yıldır MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesiyle teşekkül etmiş olsa da birdir, tek yürektir. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz. Oynanan oyunun farkındayız. Bitleri katlanan FETÖ’nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz. Bunların meselesi MHP’den ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

AK PARTİ’DE ‘DEĞİŞİM’ MESAJI
Hayat pahalılığı sorununu kalıcı refah artışını sağlayarak çözeceğiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Ekonomide tüm bu adımları atarken partimizdeki yenilenme sürecini harekete geçireceğiz. MYK toplantısında bazı illerimizde nöbet değişimine gittik. Başka tasarruflarda da bulunacağız. Milletimizin bizden beklediği değişimi gerçekleştireceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN