HABERİMİZ MECLİSE TAŞINDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt - İzzettin İçin

Geçenlerde Artı Siirt Haber Ajansı olarak yaptığımız “Yardımcı Kitap Furyası” başlıklı haberimiz, bir milletvekili tarafından meclis gündemine taşındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması üzere yazılı soru önergesi sunan Milletvekili, öğretmenler tarafından velililere dayatılan ‘yardımcı kitap’ konusunu sordu. Bilindiği gibi her eğitim-öğretim dönemi başlangıcında özellikle orta ve lise öğrenimi gören öğrencilerden ’daha iyi ve kapsamlı’ olduğu gerekçesiyle öğretmenleri tarafından isimleri verilen kitapların alınması isteniyor. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen anne-babalar da bu talebe karşı koymuyor ancak bir yandan da ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz olarak dağıttığı kitaplar ne işe yarıyor?” sorusuna yanıt arıyor.

 İşte yıllardır süregelen gelen bu sorunu mecliste gündeme getiren Milletvekili devlet kitapları için önemli bir bütçe ayrıldığını söyledi. Milletvekilinin soruları şöyle;

Bu kapsamda Okullarda bu  devlet kitapları kullanılmakta mıdır? Orta öğretim ve üniversite merkezi sınavlarda bu söz konusu ders kitaplarından sorular hazırlanıyor mu? Soru çıkma yüzdesi kaçtır?

Şayet bu kitaplar kullanılıyor ise, neden velilere özel yayın evlerine ait kitaplar fazlasıyla aldırılmaktadır? Bunun sorumlusu milli eğitim kitaplarının kullanılmaması ve soruların yoğunlukla bu kaynaklardan hazırlanmaması olabilir mi?

Düşük gelirli bölgelerde, alım gücü düşük ailelerin mecburen kullanmak zorunda olduğu, lakin diğer bölge ve ailelerin farklı kaynaklardan faydalanabilmesi, merkezi sınavlarda, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğine aykırı mı? Değil mi?

Eğitim ve öğretim amaçlı kullanılabilirliği yıllardır tartışılmasına rağmen belli kişi ve zümrelerin bu kitap üretimi ve basımından 2017 yılına kadar hangi yayın evleri ne düzeyde getirim elde etti?  Eğitim ve öğretim amaçlı bu kitapları devlet adına basan yayın evleri diğer taraftan kendilerine ait kitapları da basması kitapların niteliği açısından fırsata ve imkan eşitliği ile ne derece örtüşmektedir?”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN