Sağlık

Sağlık Haberleri

Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları aile hekimlerince yazılabilecek

Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısı güncellendi. Yeni düzenleme kapsamında; Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları aile hekimlerince yazılabilecek.

SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı

SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi'ne dönüştürüldü.

Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi.

Dökülen dişleri tekrar çıkartacak ilaç için dev bir adım daha atılıyor...

İnsanların dökülen dişlerini tekrar çıkartmayı amaçlayan tedavide önemli bir adım daha atılmak üzere: İnsan testleri başlıyor!

Hastane randevusu alanlar dikkat! Bugünden itibaren değişiyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) 'Onaylı Randevu' dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu ile hasta randevu tarihinden bir gün önce MHRS uygulaması üzerinden onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirmek zorunda olacak.

'Masum' diye sunulan elektronik sigaranın korkunç zararları ortaya çıktı

Son yıllarda 'Sigaradan daha az zararlı' olduğu düşünülerek kullanımı hızla yayılan elektronik sigaranın ciddi bir zararı ortaya çıktı. Buna göre bu sigarayı kullananların hücre DNA'sının bile zarar gördüğü belirlendi. Uzmanlar, e-sigaraya başlama yaşının 10-11'e kadar düştüğünü belirterek bebeklerde bile zehirlenmelere rastlandığını söyledi.

Gaziantep'te 'Sağlık İçin Harekete Geç' etkinlikleri düzenlendi

Gaziantep'te '10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü' kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Hastanelerde randevu sistemi değişiyor! Yeni uygulama pazartesi günü başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından basın açıklaması yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Artık onaylı randevu dönemi olacak. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon. Randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı.' dedi.

Mahkemede hatasını kabul etti, Covid-19 aşısını geri çekti!

İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, yasal sürecin ardından Oxford Üniversitesi ile ortak geliştirdiği covid aşısının nadir görülen bir yan etkiye neden olabileceğini kabul etti.

SGK’nın geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Siirtli Acil Tıp Uzmanı Sezgin, astım hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı ve Acil Tıp Uzmanı Bişar Sezgin, "Dünya Astım Günü'nde yaptığı konuşmada, astımın yaygınlığına dikkat çekerek dünya genelinde yaklaşık 250 milyon insanın bu hastalıktan etkilendiğini vurguladı.

Uzmanlar, sabahları asla yapmamanız gereken tek şeyi açıkladı

İyi bir uyku düzenine sahip olmak isteyenler dikkat! Uzmanların asla yapmamanız gerektiği konusunda hemfikir olduğu tek bir şey var.

Diyarbakır'da diyabet okulundan 609 hasta mezun oldu

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde 2018 yılında açılan Diyabet Okulu 609 hastayı mezun verirken, eğitim alan diyabet hastaları da sağlıklı yaşam konusunda bilgileniyor.

Kuyulu köyünde Çocuk ve Kadın Destek Merkezi kuruldu

Adıyaman'ın Kuyulu köyünde kurulan Çocuk ve Kadın Destek Merkezinin açılışı yapıldı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi, şehrin geleneklerine sahip çıkıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi, şehrin önemli geleneklerinden biri olan Gaziantep Lisesi'nin Geleneksel Baklava Günü etkinliğine sponsor oldu.

Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı

Gaziantep'te özel bir hastanede görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Hayati Deniz, yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilginin arttığını söyledi.

62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da yaşayan emekli polis memuru, kalp ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarındaki düzelmeleri, 62 yaşında tanıştığı pars yakın müdafaa sporuyla başardı.

Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Bölümü tarafından ''Dahiliye Vaka Güncellemeleri' toplantısının ikincisi düzenlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Toplam 861 haber.