HDP'den Yasaklanan Basın Açıklaması Kararlarına Tepki

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl Başkanlığınca yasaklanan basın açıklamalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan HDP Siirt İl Başkanı Serdar Batur, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 3. büyük ve Siirt’te iktidar partisi olduklarını belirterek, “Bize oy veren halka, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına siyasi partimizin görüşlerini kamuoyuna açıklamakla mükellefliyiz. Ancak valiliğin keyfi tutumuyla bu yasaklama kararları devam ediyor. Yasaklama kararlarına bir iki sözle cevap vermek istiyorum. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bize bu demokratik hakkı veriyor. Demokratik hakkımızı kamuoyunda paylaşmak, basın açıklamaları yapmak Anayasanın 90. Maddesine göre bize verilmiş bir haktır. Bir Valinin toptan 30 gün süreyle bir ilin her yerini yasaklama gibi bir yetkisi yoktur. Hem anayasaya aykırıdır hem de 2911 sayılı toplantı, gösteri, yürüyüşe muhalefettir. Yani bu yasak kararını biz burada kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu yasakların bize ilişkin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Diğer taraftan bize yönelik herhangi bir etkinlikte onlara tüm kapılar açılıyor.” dedi.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“AK Parti ve MHP iktidarı savaş kararı alıyorlar ama savaş demeyi yasaklıyorlar. Şu anda partimize yönelik her yerde dışarıda en ufak bir açıklamaya yüzlerce binlerce kolluk gücüyle bir engellemeyle karşı karşıyayız. Bizim sesimizi kısmaya çalışıyorlar çünkü HDP savaş hayır diyen, haktan hukuktan yana olmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Beştaş, dünyanın birçok yerinde Kürtler ve onların dostlarının savaşı istemediğini belirterek, “HDP olarak Suriye’nin Suriye halklarının olduğunu belirten Beştaş, demokratik bir Suriye ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması gerekiyor.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN