Korona Virüse Yakalanan Batmanlı Ve Siirtli Vatandaşlar Suudi Arabistan'da Mahsur Kaldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Suudi Arabistan'a çalışmak için giden ve Koornavirüs Test sonucu pozitif Siirtli (41) Davut Yıldız ve Batmanlı Bilal adiyaman Tedavisinin yapılmadığını ve Suudi Arabistan'da mahsur kaldıklarını belirtti.

Yaklaşık bir yıl önce Suudi Arabistan'nın Riyat kentine çalışmak için gittiğini belirten Yıldız, 10 gündür hasta olduklarını ve herhangi bir hastanenin kendilerini kabul etmediğini söyledi.

Yıldız, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"10 gün önce hastalığım başladı. biz dört kişiyiz şuan. Hangi hastaneye gittiysek bizleri kabul etmiyorlar. Ambulans çağırmamıza rağmen herhangi bir sağlık görevlisi bizimle ilgilenmiyor. Biz kendi imkanlarımızla hastaneye gitmemize rağmen bizlere yatış vermiyorlar.

Biz 30 Türkiye vatandaşı mahsur kaldık biizmle iletişime geçen olmuyor kimi aradıysak boş, şuan benimle beraber 4 ev arkadaşım daha hasta, 10 kişi bir evde kalıyorduk diğer arkadaşlarımız biz hasta olduğumuz için başka evde kalmak zorundalar. Bizim tek isteğimiz bir an önce burada gerekli tedavilerimizin yapılması ve memleketimize dönmek. Buradan Cumhurbaşkanımız, dış İlişkiler Bakanımıza sesleniyorum lütfen bizim sesimizi duyun. Burada bize sahip hiç kimse yok."

Batmanlı Bilal Adıyaman'da uzun süredir çalışmak için Riyat Kentine geldiklerini,ve hastalığa yakalandıklarını belirtti:

Riyat'ta herhangi bir hastanenin kendilerini kabul etmediğini belirten Adıyaman," bizler sağlığımızdan korkuyoruz, bizlere burada herhangi bir tedavi uygulanmıyor. Bizlerin isteği devlet yetkililerimizin araya girmesi ve tedavilerimizin bir an önce yapılması ve sağ salim eve dönmektir. buradan bir kez daha tüm devlet büyüklerimize sesleniyorum lütfen bizlerinde sesini duyun ve bir an önce evimize sağlıklı dönelim." şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN