Sabahat Erdoğan Sarıtaş: Ne halaylarımızdan, ne şarkılarımızdan vazgeçeriz

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, meclis oturumunda,  politik Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alınan ve tutuklananlar hakkında konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sarıtaş mecliste ki konuşmasında,  “Her fırsatta kardeşlikten, haktan, eşitlikten ve adaletten dem vuran bu iktidar, bugüne kadar Kürtlerin dilini, şarkılarını, türkülerini yasaklayanlardan bayrağı dervralıp halayını yasaklama başarısına nail oldu.” Dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

“İçişleri Bakanı ve ona bağlı kurumlar işi gücü bırakmış Kürt gençlerinin halayları ve türküleriyle uğraşıyor.” Diyen Sarıtaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Mersin’de, Ağrı’da, Siirt’te ve İstanbul’da olan şey düpedüz Kürtlere ve Kürtçe’ye olan tahammüzlsüzlükltür. 
Dün Siirt’te tutuklanan 4 kişiden 2’si çocuk. Siirt Valiliğinin konuyla ilgili kullandığı “huzur kaçıranlar” ve “suçlular” ifadeleri ülkedeki mahkemelerin bağımsızlığının ne halde olduğunu görmeye yetiyor. İçişleri bakanı ve ona bağlı valiler şunu çok iyi biliyor; huzuru bozan ve suç olan şey gençlerin halay çekip türkü söylemesi değil, o gençlerin uyuşturucuya ve fuhuşa batması. 

Çok açık söylüyoruz ki; bu tutuklamalar her bir Kürdü hedef gösteren hamlelerdir ve ayrımcılıktır. Ne halaylarımızdan, ne şarkılarımızdan ne de renklerimizden vazgeçeriz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Abdullah | 30 Temmuz 2024 12:57

    Hiç bir Kürdün Halayından, Şarkılarından vazgeçmesini isteyen olamaz, ayrıca bu ülkenin bir kültürüdür. bunu dile getirenler provakatif siyaset yapanlardır. Kürt, Halayı ile, şarkısı ile örfleri ile bu ülkenin unsurudur. Vaz geçilecek bir şey varsa oda Terör seveciliği ve destekçiliğidir.

  • Siirtli | 30 Temmuz 2024 08:39

    Bende bir kürdüm , kimse halaylarımıza karışmıyor zaten , sadece bebek katili eli kanlı teröristlerin müzikleriyle kimse halay çekemez. Herkes haddini bilecek .

BUNLARA DA BAKIN