Siirt'in Baykan ve Kurtalan İlçelerinde Hidroelektrik Santral Projesi İçin ÇED Olumlu Kararı Alındı

Siirt'in Baykan ve Kurtalan ilçelerinde kurulacak hidroelektrik santralleri projesinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı alındı. Toplam 111.18 MWe kurulu güce sahip olacak ve yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projeler, Baykan Enerji Grubu tarafından gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Baykan ve Kurtalan ilçeleri sınırlarında planlanan hidroelektrik santrali projesinde önemli bir aşama kaydedildi. Bu proje kapsamında, santrallerin inşasında kullanılacak malzemelerin üretimi amacıyla kurulacak kırma-eleme tesisleri ve hazır beton santralleri için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Proje, toplamda 111.18 MWe kurulu güce sahip olacak ve ATO Nakliye Madencilik Enerji İnşaat Petrol Otomotiv Elektrik Elektronik Temizlik Gıda Tekstil Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülecek. Yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan barajlar ve hidroelektrik santrallerin kurulu güçleri ise şöyle sıralanıyor:

  1. Baykan-1 Barajı ve HES: Santralin kurulu gücü 52,71 MWm/51,38 MWe olarak tasarlandı.
  2. Baykan-1 Cansuyu HES: Santralin kurulu gücü 5,25 MWm/5,11 MWe.
  3. Baykan Regülatörü ve HES: Santralin kurulu gücü 9,77 MWm/9,52 MWe.
  4. Baykan-2 Barajı ve HES: Santralin kurulu gücü 46,33 MWm/45,16 MWe.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN