Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş Nevale Kasaba'nın imara açılmasını genel kurula taşıdı!

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt Çevre yolu üzerinde faili meçhul cinayetlerle anılan Newala Qesaba'nın imara açılması genel kurula taşıdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sartıaş meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada,  Bazı mekanlar, tarihinden ve orada yaşananlardan kaynaklı halkların ve toplumların ortak hafıza mekanları niteliği kazanır. Siirt’teki Newala Qesaba da tam olarak böyle bir yer.” Dedi.

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş Nevale Kasaba'nın imara açılmasını genel kurula taşıdı!

“Burası ölülere yönelik hakaretin, saygısızlığın ve şiddetin simgesi olmuş, yurttaşlara yönelik işlenmiş ve karanlıkta bırakılmış suçlarla cisimleşmiş bir mekân olarak Türkiye kamuoyunda yer edinmiştir.” Diyen Sarıtaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“ Buraya 1915’te öldürülen Ermeniler ile 90’lar öncesi ve sonrası çatışmalarda, zorla kaybetmelerde, işkencelerde öldürülen Kürtlere ait 300 civarı cenazenin atıldığı tahmin edilmektedir. Yapılan binaların altında yüzlerce insanın kemikleri var. Cumartesi Anneleri’nin arayışı var. İnsanlar kemiklerini ararken bu alana bina inşa etmek utançtır.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Hakan | 05 Mayıs 2024 22:20

    Ermeniler onbinlerce kürdü katletmişken onları sahiplenmek manidardır.

BUNLARA DA BAKIN