Siirt'te 1 Adet Biber 3.50 TL Oldu!

Hemen her yemeğin vazgeçilmezlerinden olan biberin satış fiyatı 40 lira oldu. Artan fiyatlar nedeniyle esnaf, biberi de tane tane ya da gramla paketleyip satma yoluna gitti. Vatandaşlar da tane tane almaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Pazar tezgahlarının en çok tercih edilen ürünlerinden biber ve marul, fiyatlarıyla rekor kırıyor. Sivri biberin kilosu 40 liraya yükselirken, Siirt’te pazarcı esnafı çözümü ürünleri tane tane veya gramla satmakla buldu. Bir biberin fiyatı 3 lira 50 kuruşa kadar ulaştı.

HEM MAHSUL AZ HEM TALEP ÇOK

Artı Siirt Haber Ajansı’na konuşan pazar esnafı Raci Çelik, fiyatların yükselişinde birçok etkenin olduğunu belirtti.

Çelik, sebzelerin de zorlu kış şartlarından etkilendiğini söyledi. 

Pazar esnafı İsa Baksal da fiyatların çok yüksek olduğu vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü belirtti.

Siirt'te 1 Adet Biber 3.50 TL Oldu!

Biberin Fiyatı Neden Uçtu?

Yeşillik olarak adlandırılan ürünlerin bir kısmı tarladan direkt çöpe giderken, biberler yeteri kadar büyümediğini belirten pazar esnafı, “Tarladan çıkan mahsulün miktarı azaldı. Ramazan ayının gelişiyle taleplerde de artış olunca fiyatlar tavan yaptı. Hem mahsulün azlığı, hem talebin çokluğu biber, marul gibi birçok sebzenin fiyatını etkiledi.” dedi.

Bir biberin fiyatının 3 lira 30 kuruş tuttuğunu belirten pazar esnafı, “Önceden vatandaşlar kasa kasa ürün alıyordu, şimdi ise 1 domates, 2 biber şeklinde talepte bulunuyor. Vatandaş ürün alamıyor. Biz de poşet maliyetimizi bile çıkaramıyoruz, Allah sonumuzu hayretsin.” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşlar da fiyatların çok fazla yükseldiğini artık bir ürün alınca tane ya da gramla alabildiklerini belirtti. 
Pazarda diğer ürünleri fiyatları ise şöyle: 

“Domates 20, salatalık 15, patlıcan 35, marulun tanesi 15, göbek 20, havuç 7.5, bir demet roka 5, maydanoz 4, yeşil soğanın demedi 5 TL”

Siirt'te 1 Adet Biber 3.50 TL Oldu!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN