Siirt'te Farklı Meslek Grupları Tiyatroda Buluştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Halk Eğitim Merkezince gerçekleştirilecek tiyatro oyunları için farklı meslek grupları bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi tiyatro salonunda yapılan provaya, öğretmen, sağlık, güvenlik, temizlik personeli, zabıta ve öğrenciler gibi farklı meslek grupları tiyatro oyununa yoğun ilgi gösteriyor.

Kentteki tiyatro eğitmenleri tarafından yürütülecek 2 aylık çalışma sonucunda, Şinasi Dön Köyüne Ehliyet Senin Neyine, Kılıbık, Kırkında Sonra, Çok Orijinal Bir Oyun, Kibarlık Budalası, Hayırsız Evlat, Fehim Paşa Konağı adlı tiyatro oyunları seyirciyle buluşacak.

Halk Eğitim Merkezi tiyatro eğitmeni Abdürrahim Aslan, yaptığı açıklamada, tiyatro çalışmalarının başladığını ve Siirt halkının tiyatroya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Şu anda oynadığımız oyunların çalışmalarını her meslek grubundan arkadaşların katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, "Her meslek grubundan arkadaşlarımız var. Katip, öğretmen, mübaşir, gazeteci, televizyoncu, öğrenci arkadaşlarımız var. Biz burada özellikle Siirtli sanatseverlerin tiyatro alanındaki boşluklarını doldurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Siirt'te çok ciddi anlamda tiyatro seveni var. Biz bu boşluğu doldurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yine 25 Aralık'ta Siirtli sanatseverler için yine perdede yerimizi alacağız." diye konuştu.

İzmir'den gelen ev hanımı Esra Kılıç, tiyatro oyununu seyirci karşısında oynamak için sabırsızlandığını belirterek, “Buraya ilk geldiğimde aslında klavye kursu için Halk Eğitim'e başvurmuştum. Abdürrahim Hoca sağ olsun tiyatro kulübümüz var. Gelmek ister misin?’ diye bir öneride bulundu. Hiç aklımda yoktu. Hiç daha önce oynamadım. Sahnelerde hiç bulunmadım. Hep böyle güzel bir tadımlık izleyiciydim. Sonra katıldım ki o sahne, buradaki ortam, arkadaşlarımız ve Siirt’in güzel insanları beni çok mutlu etti.  Burada kendimizi eğlendiriyoruz en başta daha sonra seyirciye buluşuyoruz. Bu sahnedeki ışık ve arkadaşlık çok hoşumuza gidiyor. Çok tavsiye ediyorum. İlk başta kişisel gelişim için tavsiye ediyorum." dedi.

Öğretmen Memduh Seven ise tiyatro için provaları sürdürdüklerini dile getirerek, "Farklı şehirden gelen arkadaşlarımız var. İzmir, Mardin, Diyarbakır'dan gelen var. Sadece tiyatro amaçlı değil kültürleşme anlamında da Halk Eğitim bünyesinde devam etmekteyiz." şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi uygulamalı tiyatro kurs eğitmenliğini yapan Gökhan Dündar, Bu sene tiyatro kurslarına çok büyük bir ilginin olduğunu ve bu ilgi karşısında motivasyonlarının daha çok arttığını ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirti.

Devlet yetkililerinden tiyatroya ilişkin daha fazla desteğin olması gerektiğini belirten Dündar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu katılım bizi oldukça mutlu ediyor ve bizim oyunlarımızı izlemeye gelen seyircilerin ısrarla sanatsal etkinlik istemesi bizi biraz daha kamçılıyor ve biz kendimizi bu konuda toplumsal, sanat konularında duyarlı hissediyoruz.

Bu sene bizi çok sevindiren, duygulandıran tiyatroyla ilgili çok büyük bir ilgi alakanın olması bugün provalarımızda bize katılan arkadaşların genelinde öğrenci arkadaşlarımız, memur arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımız değişik meslek gruplarından olan arkadaşlarımız var. Bu katılım bizi oldukça mutlu ediyor ve bizim oyunlarımızı izlemeye gelen seyircilerin ısrarla sanatsal etkinlik istemesi bizi biraz daha kamçılıyor ve biz kendimizi bu konuda toplumsal, sanat konularında duyarlı hissediyoruz. Buradaki bu güzelliği gördüğünüz zaman ülkemizin değişik yörelerinden gelen arkadaşlarımız var. Şunu her zaman söylüyoruz sanatın birleştirici gücüne inandık. Toplumla sanatın kaynaşması ve topluma yayılması çok güzel bir duygu. Ben eminim oyunlarımızı izledikten sonra insanların daha çok katılım sağlayacaklarını düşünüyorum. Daha iyi bizim de etkinlikler yapacağımızı düşünüyorum. Bu tür sanatsal faaliyetlere biraz daha fazla destek olmalarını rica ediyorum. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN