Siirt'te Öğrencisinin Hayatını Kurtaran Akif Öğretmen Artı Siirt'e Konuştu

Siirt'te boğazına çanta kancası takılan öğrencisi Çınar Nas'ı (8) 'Heimlich' manevrasıyla kurtaran rehber öğretmen Mehmet Akif Eviz (34), 'Bir insanın hayatına dokunmak güzel bir duygu, onun tekrar nefes almasını sağlamak güzel bir duygu' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Olay, 6 Mayıs’ta Yeni Mahalle’de bulunan Fevzi Çakmak İlkokulunda meydana geldi. 2'inci sınıf öğrencisi Çınar Nas’ın, teneffüste elinde oynadığı çanta kancası boğazına kaçtı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Nefes almakta zorluk çeken öğrenciyi gören rehber öğretmen Mehmet Akif Eviz, yardıma koştu. 

Eviz, Çınar Nas’ın boğazına takılan çanta kancasını ‘Heimlich’ manevrasıyla çıkardı. O anlar, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Artı Siirt'e konuşan öğretmen Mehmet Akif Eviz, “Ben bir öğrencimle görüşmek için 2-F sınıfına girmek için aşağıya indiğimde, Hülya hocam öğrencisinin bir sorun yaşadığını, öğrencinin nefes alamadığını fark etmişti. Hemen öğrencinin nefes alamadığını görünce, ‘Heimlich’ manevrasıyla çocuğun yuttuğu cismin kusmasını sağladık. Çocuk ondan sonra normal hayatını döndü. ‘Heimlich’ manevrasını ben üniversitedeyken bazı kulüplerde öğretmişlerdi. Görsel üzerinde öğretilmişti. Gördüğüm kadarıyla uyguladım ve çocuk kurtuldu. Bir insanın hayatına dokunmak güzel bir duygu, onun tekrar nefes almasını sağlamak güzel bir duygu.  ‘Heimlich’ Manevrası hayat kurtaran bir manevra herkesin öğrenmesini tavsiye ediyorum. Bütün insanların bu öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

Okul Müdürü Cemil Baykan’da, dün okulumuzda ufak bir vaka yaşandı. Tabi ki rehber öğretmenimizin Akif Eviz’in ‘Heimlich’ manevrası ille yapmış olduğu müdahale sonucu öğrencimizin hayata dönmesini sağladı. Bu bizim için daha önce bakanlığımızın, il milli eğitim müdürlüğümüzün koordinesinde yapılan ‘Heimlich’ manevrası eğitimini daha önce teorik olarak almıştık. Öğretmenimiz sayesinde bunu pratik olarak da yansımasını gördük. Heimlich’ manevrası ne kadar önemli olduğunu bir öğrencimizin hayata dönmesini sağladı.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN