Siirt'te Orman İşletme Müdürlüğü Ekipleri Piknik Yapan Vatandaşları Anonslarla Yangına Karşı Bilgilendirdi

Siirt Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, artan hava sıcaklıklarının orman yangınları riskini artırması nedeniyle vatandaşları bilgilendirme çalışmalarına hız verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’in Tillo ilçesindeki mesire alanlarında piknik yapan vatandaşlar, yangın tehlikesine karşı uyarıldı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Ekipler, mesire alanlarında piknik yapan vatandaşlara broşürler dağıtarak orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 Broşürlerde yer alan uyarılar arasında, açık alanlarda ateş yakılmaması, ateş yakanların uyarılması ve ormanlarda veya civarında ateş görülmesi durumunda derhal 112'ye bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları anonslarla da vatandaşlara seslenerek şunları söyledi:

"Değerli vatandaşlarımız; hava şartları orman yangınları açısından son derece riskli olduğundan lütfen açık alanda ateş yakmayalım, ateş yakanları uyaralım, ormanlarımızda ve civarında ateş görülmesi durumunda lütfen 112'ye bildirelim."

Ekiplerin anonsları ve dağıttıkları broşürler, piknik yapan vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Orman yangınlarının önlenmesi için bilinçlendirici çalışmaların devam edeceği belirtilirken, vatandaşlardan da bu konuda duyarlı olmaları istendi.

Siirt Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde, piknik ve benzeri faaliyetler sırasında daha fazla dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN