Siirt'te tefecilik ve dolandırıcılık operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt ve 57 ilde tefecilik ve dolandırıcılık operasyonu düzenlendiğini duyurdu.

Siirt'te tefecilik ve dolandırıcılık operasyonu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karşı gerçekleştirilen ''Kuyu-28'' operasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulununan Ali Yerlikaya, Siirt ve 57 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
 
Organize Suçlara Karşı Kararlılık
 
Operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Ali Yerlikaya, tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan organize suç örgütlerine karşı verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız" dedi.

''Kuyu-28'' operasyonları, Siirt, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Kayseri, Samsun, Zonguldak ve Kocaeli gibi toplamda 58 ilde gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin aşağıdaki suçları işlediği tespit edildi:
 
"Tefecilik, Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, Kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, Edimin ifasına fesat karıştırma, Resmi belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanununa muhalefet."

Ali Yerlikaya, şüphelilerin bu suçları organize şekilde işlediğini ve birçok vatandaşın maddi olarak mağdur edildiğini belirtti.

Özellikle tefecilik ve dolandırıcılık gibi suçların, halkın refahını ve güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Bakan, ''Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, bu suç örgütlerine asla müsamaha göstermeyeceğiz. Halkımızın huzurunu ve güvenini korumak için mücadelemiz sürecek'' dedi.
 

Bakmadan Geçme