Siirt'te 3 Milyar 150 Milyon Liralık Dev Projeler Sürüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Terör örgütü PKK'nın yıllarca engellemeye çalıştığı 4 ili birbirine bağlayacak toplam değerleri yaklaşık 3 milyar 150 milyon liralık "Eruh-Fındık Yolu ve Tünel Projesi" ve yapımı süren Kalender yolu projesi büyük bir hızla sürüyor.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve Karayolları 9'uncu Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'la birlikte Eruh'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı devam eden köprü, yol ve tünel çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Ören, terör örgütü PKK'nın tüm engellemesine rağmen ulaşım ve altyapı hizmetlerinin büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

Projenin tamamlanmasıyla Siirt, Şırnak, Mardin ve Van arası ulaşımın 2 saat kısalacağını belirten Osman Ören, şöyle dedi:

“"Bu bölgenin en büyük yatırımı olan Pervari- Beğendik köprüsü ve yolu tamamlandı. Siirt-Eruh ve oradan Güçlükonak üzerinden Cizre'ye bağlayacak olan yol ve tünel bağlantısı, Dargeçit üzerinden Mardin'e bağlayacak. Biz bu bölge insanı olarak terörden çok çektik. 40 yıldır terörden dolayı burada yapılmayan yatırımlara başlandı. Yol medeniyettir. Medeniyetin olduğu yerde hareket olur, ticaret artar. İktidarımızın en büyük projelerinden olan yol çalışmaları bölgeye hareket getirecek ve hareket sonucunda bölge kalkınacak, terör de bitecek. Bölgede istenen huzura kavuştuktan sonra ekonomik yönde gelişme kazanacak ve kimse işsiz kalmayacak."

AK Parti Siirt İl Başkanı Olğaç da Siirt'te devam eden ulaştırma, altyapı çalışmalarının toplam tutarının 3 milyar 150 milyon lira olduğunu, yapılan hizmetlerle kentin çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını söyledi.

Batıda yapılan dev yatırımların artık doğuda da yapıldığının altını çizen Olğaç, Siirt halkının her şeyi hak ettiğini dolayısıyla gecelerini gündüzlerine katmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN