Siirt'te Bir Özel Eğitim Kurumunun Haksız Kazanç Elde Ettiği İddiası

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak görev yapan Mesut Bayuk, kentte bir özel eğitim kurumunun devleti ve kendilerini maddi olarak mağdur ettiğini ve haksız kazanç elde ettiğini iddia etti.

Özel Siirt Teknokent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde elektrik öğretmeni olarak çalıştığını belirten Bayuk, “Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi bizim de ülkemiz olumsuzluklarla karşılaşmıştır. Bağlı olduğumuz okul özel Mesleki Teknik Anadolu lisesi yönetmeliğinde yer alan devlet teşviği programına tabidir. Okulumuza her sene 3 taksit olacak şekilde öğrenci başına ödenek yatırılıyor. Ancak yatırılan bu ödeneklere rağmen, kurum kurucusu Cuma Dişikırık ikinci bir defa devletten para alarak hem devleti mağdur etmiş hem de maaşlarımızı devletimizin birçok sektöre destekleme amaçlı sunduğu kısa çalışma ödeneğine bağlayarak cüzi bir şekilde yatırılmasına neden olmuş ve bizleri mağdur etmişlerdir.” dedi.

Mart 2020’den beri maaşlarının ödenmediğini ifade eden Bayuk, sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece kısa çalışma ödeneğinden bizlere 5146,51 TL ödemiştir. Geri kalan hakedişlerimiz sözleşme şartları gerekleri ihlal edilerek ödenmemiştir. En son devletimiz tarafından ödenen 3’üncü teşvik taksitleri de Siirt'te ve Batman'da yeni kurduğu okullarda kullanmıştır ve öğretmen maaşlarını yine ödememiştir. Bu hususta yaptığım itirazlar nedeniyle, sayın Cumhurbaşkanımızın da tüm sektörlerden istediği işten çıkarılmaması hususundaki ricası hiçe sayılarak bizi işten çıkardılar. Tüm haklarımız gasp edilerek ve mobbing uygulanarak bizi istifaya zorladılar ve işsizlik fonundan faydalanmamızı engellediler.”  

Bunlar dışında, eğitim öğretim yılı içerisinde Teknokent Koleji'nde devamsız olan öğrencilerin teşviklerinin kesilmemesi için ikinci bir devamsızlık çizelgesi tutulduğunu kaydeden Bayuk, “İkinci devamsızlık çizelgesinde yok yazılması gereken öğrencilerin numaraları silinmiştir. Bu konuda geçmişte yaşanan olumsuzlukları bildiğim için ikinci devamsızlık çizelgesindeki boş sayfaya imza atmayı reddettim. Burada işlenen suçun haksız kazanç olduğunu bilgilerinize arz ediyorum.” diye konuştu.

Aynı çatı altında bulunan ve aynı binayı kullanan özel sağlık meslek lisesinde kayıt yapan 4 öğrenci Teknokent meslek lisesinde kaydı gösterilerek hem veliden hem de devletten teşvik alarak haksız kazanç elde ettiklerini dile getiren Bayuk, veliler bu konuda mağdur edildiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN