Son Dakika! YÖK'ten Sıra Dışı Karar: Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatılıyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Geçtiğimiz yıl 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında yaklaşık aynı miktarda düşüş bekleniyor.

Özvar, yaptığı açıklamada, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlet üniversitelerinde olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir," dedi.

Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmalarını istedi. Ayrıca mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanların azaltılması kararı da alındı.

Bu karar, üniversitelerdeki eğitim kalitesini artırmayı hedeflerken, öğrenci kontenjanlarında önemli değişiklikler yaratacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN