Üniversite öğrencilerine 6 GB ücretsiz internet verilecek!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversite öğrencilerinin, “YÖK Dersleri Platformu” sayfasında yer alan dijital ders içeriklerine, hatlarına ücretsiz olarak tanımlanacak olan “6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası” kapsamında erişebileceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Saraç, şu ifadeleri kullandı:

* Sevgili gençler, bildiğiniz üzere küresel Kovid-19 salgını nedeniyle evlerinizde kalıp uzaktan eğitim alırken, sizlere çeşitli dijital ders materyalleri ile destek olmak amacıyla https://yokdersleri.yok.gov.tr adresi üzerinden “YÖK Dersleri Platformunu” hizmete açtık.

* Çok ilgi gören platformumuzdan yararlanma hususunda yaşadığınızı ilettiğiniz internet kotası sorununuza yönelik bir süreden beri mobil operatörlerle yürüttüğümüz çalışmalar olumlu şekilde sonuçlandı.

* Bu konuda sıkıntı yaşayan öğrencilerimize güzel bir haberimiz var.

“HATLARINIZA ÜCRETSİZ OLARAK TANIMLANACAK”

Ücretsiz internet hizmetinden dolayı mobil operatör şirketlerine teşekkür eden Saraç, şunları belirtti:

* Artık “YÖK Dersleri Platformu” sayfasında yer alan üniversitelerimize ait dijital ders içeriklerine, mobil operatörleriniz ile yapacağınız işlemler sonrasında hatlarınıza ücretsiz olarak tanımlanacak olan “6 GB'lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası” kapsamında erişebileceksiniz.

* Bütün mobil operatörler tarafından verilecek olan 6 GB'lık ücretsiz internet kullanımına “birçok üniversitemizin sağladığı ders içeriği ve online eğitimler” de dahil olacaktır.
* Salgın sürecinde evlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerimize destek olmak amacıyla sağlanan 6 GB'lık ücretsiz internet hizmetinden dolayı ülkemizdeki bütün mobil operatörlere şahsım, öğrencilerimiz ve üniversitelerimiz adına teşekkür ederim.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN