Sağlık

Sağlık Haberleri

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde bir saniyede kalp anjiyosu

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.

GAÜN Hastanesi'nde kanser farkındalığı etkinliği düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi'nde '1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası' dolayısıyla GAÜN Tıbbı Onkoloji Anabilim Dalı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir okulda temizlik yaptıktan sonra kimyasal madde kullanımından dolayı zehirlenen 14 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı, 8000 İşçi Alımı İçin Kura Tarihini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurusunun ardından, Sağlık Bakanlığı bünyesine İŞKUR aracılığıyla 8 bin işçi alımı için başvurular tamamlandı. Elektrikçi, temizlik görevlisi, marangoz, güvenlik görevlisi, tesisatçı, servis destek elemanı gibi çeşitli kadrolar için yapılan başvuruların ardından adaylar, işçi alımlarıyla ilgili detayları merak etmeye başladılar. İşte detaylar...

Toz taşınımı sağlığı olumsuz etkiliyor

Yurdu etkisi altına alan toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Dicle'de Diyaliz Ünitesi hizmete başladı

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı Hemodiyaliz Ünitesi açıldı.

Diyarbakır'da kalp hastalıkları Kardiyak MR ile etkili ve hızlı teşhis ediliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Radyoloji Uzmanı Dr. Recai Duymuş, Kardiyak MR sayesinde hastalara girişimsel işleme gerek kalmadan hastalığın teşhisinde zaman kaybının önlendiğini söyledi.

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi

Sanatçı Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özsaraç hasta kabulüne başladı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Aile hekimi uyuşturucudan tutuklandı

Adıyaman'da, adresinde uyuşturucu madde ve kullanma aparatları bulunan aile hekimi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Doç. Dr. Sürmelioğlu: 'Dişin yapısı ve rengi gülümsemeleri etkiliyor'

Ankara Diş Hekimleri Odası tarafından düzenlenen Bahar Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer alan Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, 'İnsanların gülümsemelerini engelleyen en önemli nedenlerin başında kişinin dişlerinin şeklinden ya da renginden memnun olmaması gelmektedir' dedi.

Batman'da 'Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi' düzenledi

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, yenidoğan ünitelerindeki personele yönelik Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi düzenledi.

Silvan'da hasta ziyareti sonrası odalara seccade bırakıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı.

SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı: Listede 3 kanser ilacı da var

SGK'nin geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı. Listeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. 47 ilaç arasına 3 adet daha kanser ilacı eklendi. Peki, geri ödeme listesine alınan ilaçlar hangileri?

Özel eğitim ve rehabilitasyon sektörünün sorunları konuşuldu

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık ve Medikal Grubu komite üyeleri özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ilişkin talepleri konuştu.

Nörolojik sorunlar artıyor... Küresel nüfusun yüzde 43'ü muzdarip

Yeni bir araştırmaya göre felç gibi hastalıklarla yaşayan veya bu hastalıklardan ölenlerin sayısı artarak 3,4 milyar kişiye, yani küresel nüfusun yüzde 43'üne çıktı.

Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 'Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu' konulu sempozyum düzenlendi.

Başhekim Dr. Esen'den tıp bayramı kutlaması

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Esen, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Ramazan'da beslenmeye dikkat

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Ramazan ayında beslenmeye dikkat çekerek, Sahur öğünü ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır' dedi.

Toplam 853 haber.