Sağlık

Sağlık Haberleri

Araştırma: Dikkat eksikliği 'bozukluğu' evrimsel bir avantajdı

Günümüzde bir olumsuzluk olarak görülen dikkat eksikliğinin, milyonlarca yıl önce insanların hayatta kalması açısından bilakis bir avantaj olabileceği belirtildi. Yeni bir araştırma, bu özelliğin evrim sürecinde niçin kaybolmadığına ışık tuttu.

Zayıflamak ve güzelleşmek için İngiltere'den Gaziantep'e geldi

İngiltere'de yaşayan 50 yaşındaki Nilüfer Sınacı, obezite ameliyatı olduğu ANKA Hastanesi'ne 5 yıl sonra estetik operasyonu için geldi.

Dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisi ilk kez Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır'da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi. Ekibin yaptığı cerrahi işlem Avrupa'nın en büyük jinekolojik onkoloji dergisi olan International Journal Of Gynecological Cancer'de yayınlandı.

Sadece Türkiye'de yetişiyor: Kanser riskini azaltıyor

Türkiye'nin eşsiz coğrafyasında, Kapadokya'nın gizemli topraklarında yetişen Kapadokya Soğanı, doğal güzelliğinin yanı sıra sağlık için bir hazine sunuyor. Peki, bu mistik soğanın faydaları nelerdir?

Dikkat çeken araştırma: En kötü ruh sağlığına sahip nesil Y kuşağı! 90'larda doğanlar diğer nesillerin aksine iyileşmiyor...

Sydney Üniversitesi'nden araştırmacıların1950'den bu yana birbirini takip eden nesiller üzerinde yaptıkları araştırma dikkat çekti. 27.500'den fazla Avustralyalının ruh sağlığındaki değişiklikleri takip eden bilim insanları Y kuşağının kendilerinden önceki nesiller arasında en kötü ruh sağlığına sahip olanlar olduğunu ortaya çıkardı.

Erken menopoz teşhisi konuldu, ikinci bebeği için tekrar tedaviye başladı

Diyarbakır'da gittiği hastanede erken menopoz teşhisi konulan ve tedaviyle bir sonuç alamayan kadının PRP tedavisiyle ilk çocuğu oldu. Genç kadın, şimdi ikinci çocuğu için tekrar tedaviye başladı.

Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

Çocuklarda ve bebeklerde sık görülen yüksek ateş, belli limitlerde olduğu sürece ciddi bir sorun olmaz iken bazı durumlarda çok ciddi sorunların belirtisi olabiliyor.

Dünyada İlk Kez, Bir Çocuğun Ölümcül Beyin Kanseri Tedavi Edildi

Şimdiye kadar tedavisi mümkün olmayan bir beyin kanseri tipi, 13 yaşındaki bir çocuğun tedavisi için kullanılan deneysel ilaçla tedavi edildi.

Siirt'te her yıl 500 kişi sigara bırakmak için hastaneye başvuruyor

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanser Tarama Birimi Sigara Bıraktırma Polikliniğine her yıl 500 kişi başvuruyor.

Siirtli bebek doğunca nefessiz kalacaktı, annesiyle bağı koparılmadan ameliyat edildi

Siirtli Gülbahar Erdal'ın (30) ultrason muayenesinde, karnındaki bebeğinin ağzını kaplayan 3 santimetrelik kitle tespit edildi.

Bakan Koca'dan 35 bin sağlıkçı alımıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

Eski diş fakültesi binasında çıkan yangın korkuttu

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasar alarak kullanılmayan eski diş fakültesi binasında çıkan yangın korkuttu.

Siirt'te 2 bin 200 kişiye meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taraması yapıldı

Siirt'te 2023 yılında 2 bin 200 kişi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taramasından geçirildi, 54 vaka tespit edildi.

Kansere en dayanıklı kan grubu hangisi?

İsveç'in Karolinska Enstitüsü, kan gruplarına göre insanların kanser geliştirme riskiyle ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için 'altın süt' tüketilebilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren 'altın süt' tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.

Glutensiz Bir Başka Kafe'den çölyak hastalarına özel kurs

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Glutensiz Bir Başka Kafe, çölyak hastalarına ve ailelerine yönelik kurs düzenliyor. Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen kurs, çölyak hastalarının evlerinde glutensiz yiyecekler yapabilmelerini sağlıyor.

Mide kanseri sinsi ilerliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, dünya çapında en yaygın kanserlerden biri olan mide kanserinin sinsi ilerlediği konusunda uyardı.

9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sigara tüketilmeyen iki saatin sonunda vücudun nikotini atmaya başladığını söyledi.

Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor

Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden 'kurut', alıcısını bekliyor. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Toplam 853 haber.