Bölge

Bölge Haberleri

Gaziantep'in 4 aylık asayiş bilançosu açıklandı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında kentte meydana gelen asayiş olayları ve yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı.

Taş ustaları Diyarbakır'ın tarihini yaşatıyor

Diyarbakır'ın tarihini yaşatmak ve aynı zamanda depreme dayanıklı konutlar inşa etmek amacıyla, Karacadağ ve Pirinçlik bölgelerinde taş evler yükseliyor. Bu evlerin yapımında önemli bir rol oynayan taş ustaları, geleneksel taş işçiliğini sürdürerek hem sanatsal bir değer, hem de şehrin tarihini yaşatıyor.

Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır rüzgarı

Türkiye'nin dört bir yanından genç sporcuların bir araya geldiği 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okullar arası floor curling Türkiye Şampiyonası, 6-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlendi. Şampiyonada Diyarbakır takımlarından biri Türkiye 2'inciliği, diğeri ise Türkiye 4'üncülüğü elde etti.

Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor'un 1. Lig yolundaki en büyük sponsoru oldu

Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor'un 1. Lig'e yükselmesindeki en büyük sponsor destekçisi oldu. Kulüp yönetimiyle yapılan anlaşma, Amedspor'un sportif başarısına sağladığı önemli katkılarla öne çıktı.

İşçilerin kaldığı alanlarda yangına karşı önlemler incelendi

Adıyaman'da, yapımı devam eden kalıcı deprem konutları şantiyelerinde çalışan işçilerin konakladığı alanlarda yangına karşı alınan önemler incelendi.

Şantiye çalışanlarına yangın ve acil durum eğitimi verildi

Adıyaman'da yapımı devam eden afet konutları şantiyelerinde çalışan personellere yangın önlemleri ve yangın esnasında yapılması gerekenler hakkında teknik eğitimler verildi.

Şahinbey'de 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Semineri düzenlendi

Şahinbey Belediyesi tarafından Çölyak Hastalığında Beslenme ve Psikolojik Yansımaları Semineri düzenlendi.

Adıyaman'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 gözaltı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan göçmen kaçakçılığı operasyonunda 5 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

27 Yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Çeşitli suçlardan 27 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Erasmus projesinin katar toplantısı gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Eren Özceylan yürütücülüğünde ve Doç. Dr. Süleyman Mete koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Sustainable, Digital and Smart Humanitarian Logistics in Disaster Relief Operations-Afet Yardım Operasyonlarında Sürdürülebilir, Dijital ve Akıllı İnsani Yardım Lojistiği' başlıklı projenin ulus ötesi toplantısı Katar Üniversitesi ev sahipliğinde Doha'da gerçekleştirildi.

GKV'li öğrenciler Kapadokya'da

Anadolu'nun sahip olduğu güzelliklerin öğrenciler tarafından yakından tanınması, tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedilmesini hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kültür gezilerinde bu kez Kapadokya mercek altına alındı. İlkokul öğrencilerinden oluşan kafile aileleri ve rehber öğretmenlerinin de katılımıyla bölgede incelemeler yaparak tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme şansı yakaladı.

GKV'li öğrenciler bilim ve kültür dolu Avrupa gezisine devam ediyor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 53 kişilik kafile İtalya, İsviçre ve Fransa'yı kapsayan Bilim Kültür Gezisine devam ediyor. Bu ülkelerin bilim ve teknolojik tesislerini inceleyen öğrenciler tesislerde gerçekleştirilen deneylere de katılarak bilimsel deneyimlerini geliştiriyor.

Beton tankerinin, 9 kişinin öldüğü kazadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçen ve 9 kişinin ölümüne sebep olan beton tankerinin kazadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı.

Bahar havası gidiyor sağanak yağışlar geliyor! Tüm yurdu etkileyecek! Meteoroloji gün verdi

Meteoroloji son hava tamin raporunu açıkladı. Cuma gününü işaret eden yetkililer sağanak ve gök gürültülü sağanak için yurdun neredeyse tamamında etkili olacağını açıkladı. Sıcaklıklar yağışlarla birlikte bazı bölgelerde 5 derece birden düçecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

İsveçli gezgin 8 Nisan'da Irak'tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır'a vardı

İsveç vatandaş Pelle Duveblad, kitap yazmak için uçakla gittiği Irak'tan bisikletiyle yola çıkarak bir ay sonra Diyarbakır'a geldi. Duveblad, ağustos ayında ülkesine varmayı hedefliyor.

DEM Parti binasına ikinci saldırı

Urfa'da DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına dün gece ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. 7 Mayıs'ta gerçekleşen ilk saldırıyla ilgili seçim sonrası DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit halen gözaltında bulunuyor.

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Bulvarı'nda 100 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu yeşil kuşak projesinin yüzde 95'ini tamamladı.

Batman'da el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü

Batman'ın Kozluk ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılışı gerçekleştirilen el sanatları sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır'da gözaltına alınan 587 şüpheliden 44'ü tutuklandı

Diyarbakır'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce nisan ayında yapılan çalışmalarda kilolarca uyuşturucu türevleri ele geçirilirken, işlem yapılan 587 şüpheliden 44'ü tutuklandı.

Toplam 5488 haber.