Dünya

Dünya Haberleri

Futbol dünyası şokta! Dani Alves için intihar iddiası

İspanyol devi Barcelona'da kazandığı başarılar ile bir dönem adından söz ettiren eski yıldız futbolcu Dani Alves'in intihar ettiği iddia edildi.

Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Gazze'de çatışma sona ermeli

Türkiye ile ABD'den yapılan ortak açıklamada, tarafların Gazze'de çatışmanın sona erdirilmesinin önemini vurguladı.

Haiti'de hapishane baskını: Çeteler binlerce mahkumu serbest bıraktı

Haiti’nin başkenti Port-Au Prince’te silahlı çeteler, kentteki başlıca hapishaneyi basıp, binlerce mahkumu serbest bıraktı.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya geleceğini duyurdu.

Gurbetçi Şaban filmi Almanya'da gerçek oldu! 24 çocuk için yılda 1,5 milyon Euro alıyor

Alman vatandaşı bir Nijeryalı adam 24 çocuğu velayetine aldı ve yılda devletten 1,5 milyon Euro yardım alıyor. Ülkesinde Alman plakalı üstü açık arabalarla poz veren Nijeryalının çocuklarından birkaçı dışında hiçbiri kendisinin değil ama yasal olarak velayetlerini almış durumda... Almanya'da büyük yankı uyandıran bu olay bir döneme damga vuran "Gubetçi Şaban" filmini akıllara getirdi.

Uzmanı uyardı: 2024 yazında yeni sıcaklık rekorları kırılabilir

Okyanuslardaki deniz yüzeyi sıcaklığı 2024 yazında yeni rekorların habercisi olabilir.

Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, influenza şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Meksika'da seçim: Aynı belediye için yarışan iki aday öldürüldü

Meksika'da Maravatio kasabasının belediye başkanlığı için yarışan adaylar Pérez ve Reyes, birkaç saat arayla ölü bulundu.

Filistinli çocuk: Ramazanda hangi yemeği yesek diye düşüneceksiniz. Biz ise açız

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampında, İsrail güçleri tarafından yıkılan evlerinin enkazı üzerinden dünyaya seslenen 11 yaşındaki Rahaf el-Mukayyed, İslam aleminin ramazan ayına hazırlandığı şu günlerde Gazze halkının açlıktan ve soğuktan öldüğünü söyledi.

Hiroşima'nın kalıntılarında bulunan kol saati 31 bin dolara satıldı

Japonya'nın güneybatısındaki Hiroşima'ya 1945 yılında atılan atom bombasının kalıntılarında bulunan erimiş kol saati, 31 bin 113 dolara alıcı buldu.

Acun Ilıcalı Alman kanalının yarısını satın alıyor

Televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini 30 milyon Euro karşılığında satın alıyor.

Biden'dan Putin'e hakaret: 'Çılgın bir o... çocuğu'

San Francisco kentinde düzenlenen bir etkinlikte Putin'e küfür eden Biden, Rusya liderini 'çılgın bir o... çocuğu' sözleriyle niteledi.

Rusya: BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze için ateşkes çağrısını üçüncü kez veto eden ABD, insan hayatını hiçe sayıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes çağrısını bir kez daha veto eden ABD'nin 'insanlığa düşman' olduğu mesajını verdi.

İngilizler yazdı: Putin'in yeni aşkı Ekaterina Katya Mizulina

İngiliz basını, Rusya lideri Vladimir Putin’in (71), Rusya Güvenli İnternet Birliği’nin 39 yaşındaki başkanı Ekaterina ‘Katya’ Mizulina ile aşk yaşadığını öne sürdü.

Japonya dünyanın ilk ahşap uydusunu fırlatacak

Japon bilim insanları ahşaptan yaptıkları uyduyla tarihin en sıradışı uzay araçlarından birini geliştirdi. Manolya ağacından yapılan uzay aracının çevreci bir alternatif sunması umuluyor. Ahşap uydu Dünya'ya geri dönüş yolculuğunda tamamen yanarak kül olacak.

İran'da bir kişi 12 akrabasını öldürdü!

İran'ın güneydoğusundaki Kirman eyaletinde bir kişi, 12 akrabasını vurarak öldürdü.

Tüp bebek tedavisini karşılayamadığını söyleyen adam, babasının spermiyle kendi spermini karıştırıp eşine enjekte etti

İngiltere'de bir adamın, tüp bebek tedavisini karşılayamadıkları için eşinin hamile kalmasına yardımcı olmak amacıyla kendi spermini babasınınkiyle karıştırdığı ortaya çıktı ve olay mahkemeye taşındı.

Bir üniversite hastanesi, binlerce genç kadının bekaret durumunu sosyal medyaya sızdırdı

Kazakistan Al-Farabi Ulusal Üniversitesi, yaşları 17 ila 21 arasında değişen öğrencilerinin bekaret durumlarını isim ve tüm iletişim bilgileriyle birlikte sosyal medyaya sızdırmakla suçlandı.

İsrail'den skandal açıklama: Kadın ve çocukları vurma emri

Gazze Şeridinde masum sivilleri katleden İsrail'den birbiri ardına skandal açıklamalar geldi. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in işgal ordusuna Filistinli kadın ve çocukları vurma emri verdiği ortaya çıktı. Aşırı sağcı İsrail milletvekili Vaturi de, Gazze'de öldürülen sivilleri "terörist" diye niteledi ve "ölmeyi hak etmişlerdir" dedi.

Toplam 1243 haber.