Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Uyarı geldi! 1 yıldır kullanılmayan telefonlara dikkat

Cep telefonu kullanıcılarına önemli uyarı geldi. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de cep telefonlarının kimlik bilgileri (IMEI) kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Kaçakçılığın ve IMEI klonlanmasının önüne geçilmesi için düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Telefonculardan tüketicilere önemli uyarı geldi.

5G teknolojisi ile uçakta telefon yasağı tarihe karışabilir

Artık uçakta telefonunuzu kapatmanıza gerek kalmayabilir. 5G kapsama alanı uçağa 'piko-hücre' adı verilen bir sistemin kurulması ile mümkün olacak. Bu ağ istasyonu aracılığıyla telefon görüşmeleri, metin mesajları ve veri bağlantısı bir uydu ağı aracılığıyla yerdeki bir mobil ağa gönderilebilecek.

KVKK duyurdu: Mobile Legends oyununda veri ihlali yaşandı

Türkiye’de en popüler mobil oyunlar arasına giren Mobile Legends’da veri ihlali yaşandı. Binlerce kullanıcıya ait verilerin çalındığı veri ihlali ile ilgili olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan resmi açıklama geldi.

Bir kripto şirketi daha iflas riski altında

FTX'in iflasıyla yaşanan güven kaybı kripto paralarda satışlara yol açmaya devam ediyor. FTX'in ardından gelen 'anormal para çekme taleplerini' karşılamakta zorlanan 'kripto para bankası' Genesis'in çatı şirketi Digital Currency Group 1 milyar dolarlık finansman arayışında henüz olumlu bir sonuç alamadı.

BluTV aboneliği yalnızca 1 TL! İşte yöntemi

Geçtiğimiz günlerde abonelik ücreti 2. kez zamlanarak 49.90 TL'ye ulaşan BluTV, bugüne özel 1 TL oldu. İşte detaylar...

Rüyalarımızın Fotoğrafı Çekiliyor: Aklınızı Okuyarak Resme Dönüştüren Yapay Zeka Geliştirildi

Bilim insanları, sadece beynin görsel korteksinde oluşan sinyalleri analiz ederek düşündüğünüz şeyi resim olarak yeniden oluşturabilen bir yapay zekâ geliştirdi.

WhatsApp, bu özellikle Instagram’a dönecek!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıları için video modunu test etmeye başladı! İşte detaylar...

CHP, VPN uygulaması çıkardı!

CHP Gençlik Kolları, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının ardından sosyal medyanın 'bant daraltma' uygulamasıyla kullanılmaz hale getirilmesinden sonra yeni uygulaması 'CHP VPN'i duyurdu. Parola ise 'iktidar' olarak belirlendi.

WhatsApp'a 'kendine mesaj atma' özelliği geldi

Whatsapp yeni güncelleme ile birlikte kişilerin kendisine mesaj gönderebilme özelliğini aktif hale getirdi.

WhatsApp'a yeni özellik: Gruplarda anket dönemi

WhatsApp, grup sohbetleri için anket özelliğini kullanıma sundu. Yeni özellikle birlikte gruplardaki fikir ayrılıkları oylanabilecek.

Alman Otomobil Devi Logosunu Değiştirdi

Alman otomobil üreticisi Audi, iki boyutlu logo tasarımlarına yönelen şirketler arasına katıldı. Şirketin gelecekte çıkacak otomobillerindeki yeni logonun, daha düz ve modern bir tasarıma sahip olduğu görüldü.

Instagram not bırakma özelliği nedir, nasıl kullanılır? DM'ler şenlenecek!

Instagram'ın direkt mesaj kutusuna 'not bırakma' özelliği geldi. Kullanıcılar ise "Instagram DM notu nasıl bırakılır" sorusuna yanıt arıyor.

'Mavi tik' aylık Türkiye fiyatı belli oldu

Elon Musk'ın satın almasının ardından Twitter'da köklü değişiklikler hayata geçiriliyor. Musk'ın doğrulanmış hesap rozeti olan mavi tık hesaplarının ücretli olacağını duyurmasının ardından tepkiler peş peşe gelmiş ancak geri adım atmamıştı. Yeni uygulama başlarken, ücretli mavi tık hesaplarının aylık Türkiye fiyatı belli oldu.

3000 yılında insanların görünümü nasıl olacak? ABD'li teknoloji topluluğu paylaştı

Son yıllarda insanların telefon ve bilgisayar başında geçirdikleri süre artarken Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir teknoloji topluluğu ise bilim insanlarıyla çalışarak 3000 yılından insanların nasıl görüneceğine dair paylaşımda bulundu.

Akıllı telefonlardaki 15 riskli uygulama: Hemen silin

Akıllı telefonlara indirilen kimi uygulamalar güvenlik açısından risk doğruyor. Uzmanların tespit ettiği zararlı uygulamalardan 15'i listelendi.

IMEI kayıt ücretine dev zam geliyor

Ekim ayı enflasyonuyla birlikte yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi ve harçların aksi karar alınmadığı takdirde, yüzde 122.93 artması bekleniyor. IMEI kayıt ücretinin ise zam oranları ile beraber 6 bin 90 TL olması bekleniyor.

Uzun zamandır bekleniyordu! Artık WhatsApp'dan ekran görüntüsü alınamayacak

Dünya'da 2 milyardan fazla insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcıların güvenliği için yeni bir özellik ekliyor. Bir kez görüntüle seçeneği ile paylaşılan medyalar artık ekran kaydı alarak kaydedilemeyecek.

Twitter'da 'mavi tik' ücreti belli oldu!

Twitter'ı satın alan milyarder Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar ücret alınacağını duyurdu.

Hesaplar askıya alındı: Instagram çöktü mü?

Bazı Instagram kullanıcıları, platforma giriş yapmakta sorun yaşadıklarını dillendirmeye başladı. Henüz yaygın olarak görülmeyen bu sorun, giderek artmaya ve ciddileşmeye devam ediyor.

Toplam 631 haber.