GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLER VE KÜLTÜR SANAT - Yusuf Batur

GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLER VE KÜLTÜR SANAT


Geleceğimiz olan gençler, aileleri ile birlikte güzel bir yaz geçirmeyi hakkediyorlar. Kültür sanat etkinliklerine bu kadar ihtiyacımızın olduğu yaz günlerinde maalesef eksikliğini hissediyoruz .

Yaz geldi, karnelerde alındı çok şükür.

Yaz mevsiminde en iyi yapılacak aktivite, tatile gitmek ya da gidebilmektir. Ancak ekonomik anlamda yeterliliği olabilir mi? Onu maalesef kestiremiyor insanlar.

Eğer yaz aylarında tatile gidemeyecek durumda olanlar çoğunlukta ise ki öyle olduğunu düşünüyorum. Yapılacak olan aktiviteler belli başlı kendi memleketimizde kendini belli ediyor.

Ya bir su kenarına pikniğe gidilecek ya da köylerinde bağ bahçe işi olanlar köylerine gidip bağları, bahçeleri ile ilgileneceklerdir ya da kahveden eve,evden kafeye olacak.

Şimdi yukardakileri biraz memleketimizde yapılabilecekleri neden böyle sıraladım, başka aktivitelerimiz yok 

Örneğin gençlerimizin kültür sanatla alakalı bu yaz aylarında o kadar yoğun olmalıdır ki ne başka ile ya da ülkeye tatili düşünsünler,  ne de bu güne kadar gerek okul yorgunluğunu veya geçen iki seneyi baz alarak söylüyorum üzerlerinde olan hayat yorgunluğunu düşünebilsinler. Daha doğrusu yorgunluğu üstlerinden atıp önlerindeki yaşamı düşünebilsinler. Her zaman yoğun geçen hayatlarında renk ve değişiklik olması olmaz sa olmazdır.

Kültür sanatın yoğun olduğu zamanları yaşayabilirsek gençlerimize en güzel aktiviteyi yaşatmış oluruz. Kendi dillerinde ve memlekete uygun olan kültür sanat aktiviteleri olmaz sa olmaz gibi bir şeydir.

Örneğin yaz konser günleri,açık hava konserleri,tiyatro günleri,kitap okuma etkinlikleri ve yazarlar ile söyleşiler (gençlerin sosyal medyada fikirleri alınıp yapılabilecek etkinlikler de yapıla bilir.

Çocuklar ve gençlerin aileleri ile birlikte dahil olacağı etkinlerin yapılması mutlaka geleceğe yönelik moralize olmalarını sağlayacaktır ve farklı düşüncelere kapılmalarını etkileyecektir.

Unutmayalım ki çocuklar ve gençlerin moralleri gerek ekonomik gerekse yaşanan pandemiden ve depremden tutun hayatın yorgunluğunu üzerlerinde hissediyor ve moralsiz bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar.

Bunun için geleceğimiz olan çocuklar ve gençler iyi yaşamayı ve mutlu olmayı çok ama çok hakkediyor. Geleceğimizi moralsiz ve kültürlerden uzak yaşatmayalım.  Etkinliklerin yapıla bileceği o kadar çok memleketimizde yerlerimiz var.
Üç dilli şehrimizde gençlere güzel bir yaz yaşatalım ve geleceğimize sahip çıkalım.

Sevgi ve saygılarım ile…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
04Nis
12Tem

Alıştık mı?

02Tem

KİME GÖRE NEYE GÖRE ?

23Haz

Memlekete hizmet?

17Haz