KİME GÖRE NEYE GÖRE ? - Yusuf Batur

KİME GÖRE NEYE GÖRE ?


Şimdi biraz sahadaki siyaset havasına değinmek istiyorum 

Önümüzde yerel seçimler var ve herkesin beklentisinin karşılanabileceği bir hava yakalamak elbette mümkün değil. Fakat kendi çizdiği yoldan ve o yolda yürüyüşte hep birlikte yürüyen kitleler elbette kendilerine öncülük yapan partilerinden haklı olarak beklentileri olacaktır.

Bu beklentileri karşılayacak bir samimiyet olmaz sa olmaz olur

Eğer sahadaki hava yakalanmazsa ve gerçek anlamda kitlelerine cevap olacak güçte olunmaz sa kitleler hayal kırıklığına uğrar ve yorgunluk belirtisi başlar.

Bu yorgunluk ister istemez hem halka ve halka öncülük eden partilere yansıması da kaçınılmaz olur. Kime göre neye göre hareket edileceğinden ziyade  halkın istediği doğrultuda hareket edilmesi elzem olur.

Elzem olan sadece halkın istediği doğrultuda göstereceği yol yöntem ve hedeflerde değil,pratiğininde doğruluk yolunda olması gerekir.

Eğer eksiklik yaşanırsa ve halk bunu görür ise gereken hissiyatı da ister istemez her tarafa his ettirir.
Onun için ne yapılacağı konusunda kime göre neye göre değil gerçek anlamda yapılabilecek somut ve halkın çıkarı doğrultusunda hareket edilmesi gerekir.

Her taraftan elbette ki sesler çıkacaktır,önemli olan o çıkan seslerin içerisindeki doğruyu bulup yeniden heyecan yaratacak şekilde hareket edilmesi gerekir.

Burada asıl anlatmak istediğim nokta genel anlamda halen yerel seçimlere göre bir doğru hedef yakalanmış değil ve gerçekten sahaya yansıtılması konusunda da geç kalınmış diye düşünüyorum.

Bir esnaf,dükkanını bile halk benimsemez ise o yerden alış veriş yapmazlar”örneğini de vermek zorunda bırakılıyor.Muhalefet içerisinde değişim çabasının sonuçları bir an önce netleşmeli ve gerçek hedefe odaklanmalı ona göre yürümeli ve yeni bir heyecan yaratılmalıdır.

Belirsizlik sahada hiç bir karşılığı olmadığı gibi yeni süreci de aynı zamanda hedef kitleye yansıtması da güç olur. Önümüzde zaman var mı evet var fakat bu zamanı çok iyi değerlendirmekle beraber bir an önce seçim çalışmaları için sahada olması gerekir.Sahaya çıkmayan partiler kimilerine göre ve neye göre hareket etmek zorunda kalacaklarınıda bilmeleri gerektiğini düşünüyorum.

O yüzden kime göre neye göre değil biraz memlekete göre gitmek en iyisi olacaktır. Saygılarım ile…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
04Nis
12Tem

Alıştık mı?

02Tem

KİME GÖRE NEYE GÖRE ?

23Haz

Memlekete hizmet?

17Haz